Fysik
Lyd i CO2
21. august 2007 af
Ida20 (Slettet)
Hej
Sidder lidt fast i denne opgave:
8. Vi har en glas der bliver fyldt med CO2. Vi finder resonans ved en frekvens på 1191Hz. Lydens hastighed i CO2 er 268 m/s. Glasset har en indvendig dybte på 30cm. Hvad er forklaringen på den opståede resonans ved de 1191Hz?
Kan virkeligt ikke så nogen forklaring på denne resonans?
Håber i vil give en hånd.
Hilsen
Ida
Sidder lidt fast i denne opgave:
8. Vi har en glas der bliver fyldt med CO2. Vi finder resonans ved en frekvens på 1191Hz. Lydens hastighed i CO2 er 268 m/s. Glasset har en indvendig dybte på 30cm. Hvad er forklaringen på den opståede resonans ved de 1191Hz?
Kan virkeligt ikke så nogen forklaring på denne resonans?
Håber i vil give en hånd.
Hilsen
Ida
Svar #1
21. august 2007 af peter lind
Ud fra ligningen bølgelængde*frekvens = hastighed kan du finde antal bølgelængder de 30 cm svarer til. Det giver 268/1191/0,3 = 0,75.
Svar #2
21. august 2007 af Ida20 (Slettet)
#1
Tak for dit svar. Så langt kunne jeg enligt godt komme, men nu kan jeg bare ikke se hvordan jeg kan bruge det til at give en forklaring. Syntes ikke jeg kan gennemskue hvad denne bølgelængde har med de 1191Hz at gøre. Er ikke så skrap i bølgelære så håber ikke jeg spørger alt for dumt.
Tak for dit svar. Så langt kunne jeg enligt godt komme, men nu kan jeg bare ikke se hvordan jeg kan bruge det til at give en forklaring. Syntes ikke jeg kan gennemskue hvad denne bølgelængde har med de 1191Hz at gøre. Er ikke så skrap i bølgelære så håber ikke jeg spørger alt for dumt.
Svar #3
21. august 2007 af peter lind
I en resonans er der en stående bølge. I en stående bølge er der en halv bølgelængde mellem knuder og en halv bølgelængde mellem buge. I glasset vil der ved resonans være knude i den lukkede ende og bug i den åbne. Der må således være 1/4, ½+1/4,1 +1/4 og så videre bølgelængder i glasset. Ved den aktuelle resonans er der så ½+1/4 = 3/4 bølgelængder i glasset.
Skriv et svar til: Lyd i CO2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
