Matematik
Regning med vektorer.
21. august 2007 af
Cumano (Slettet)
Hej jeg er ved at lave en opg. med at jeg skal argumenter for de følgende regler der gælder for vektoraddition. Men er der er tre opg. jeg ikke kan løse. Nogen der kan hjælpe?
1. u + o = u
2. u + v = v + u
3. (u + v)+ w = u + (v + w)
NB. der skal selvfølgelig være pil over de små bogstaver.
1. u + o = u
2. u + v = v + u
3. (u + v)+ w = u + (v + w)
NB. der skal selvfølgelig være pil over de små bogstaver.
Svar #1
21. august 2007 af Benjamin. (Slettet)
Hvis u har koordinatsættet (u_1,u_2), v har koordinatsættet (v_1,v_2), w har koordinatsættet (w_1,w_2) og o er en uegentlig vektor med koordinatsættet (0,0).
Og du har regelen for en vektor a = (a_1,a_2) og en vektor b = (b_1,b_2):
a + b = (a_1+b_1,a_2+b_2)
så kan du benytte denne på dine tre opgaver.
1. u + o = (u_1+0,u_2+0) = (u_1,u_2) = u.
2. Prøv selv...
3. Prøv selv...
Og du har regelen for en vektor a = (a_1,a_2) og en vektor b = (b_1,b_2):
a + b = (a_1+b_1,a_2+b_2)
så kan du benytte denne på dine tre opgaver.
1. u + o = (u_1+0,u_2+0) = (u_1,u_2) = u.
2. Prøv selv...
3. Prøv selv...
Svar #2
21. august 2007 af ibibib (Slettet)
Kan du ikke bare regne i vektorkoordinater?
u=(u1,u2) og 0=(0,0).
1. u+0=(u1,u2)+(0,0)=(u1+0,u2+0)=(u1,u2)=u
u=(u1,u2) og 0=(0,0).
1. u+0=(u1,u2)+(0,0)=(u1+0,u2+0)=(u1,u2)=u
Svar #3
21. august 2007 af Riemann
1)
u kan skrives som u = (u1,u2):
u = (u1,u2)+(0,0)= (u1+0,u2+0) = (u1,u2)
For at du kan lave denne beregning skal du selvfølgelig først definere addition af to vektorer. Det er defineret at der for to vektorer x og y (forudsat at det er 2D-vektorer) gælder
x+y = (x1+y1,x2+y2)
og 0 vektoren er defineret ved
$)
2)
færdiggør denne udregning:
u+v = (u1,u2)+(v1,v2) = ... = v+u
Prøv selv at kom med et bud på den sidste.
u kan skrives som u = (u1,u2):
u = (u1,u2)+(0,0)= (u1+0,u2+0) = (u1,u2)
For at du kan lave denne beregning skal du selvfølgelig først definere addition af to vektorer. Det er defineret at der for to vektorer x og y (forudsat at det er 2D-vektorer) gælder
x+y = (x1+y1,x2+y2)
og 0 vektoren er defineret ved
2)
færdiggør denne udregning:
u+v = (u1,u2)+(v1,v2) = ... = v+u
Prøv selv at kom med et bud på den sidste.
Skriv et svar til: Regning med vektorer.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
