Matematik
bestem hældningskoefficient!
21. august 2007 af
Cille-muus (Slettet)
Er der nogen herinde som kan hjælpe mig med denne her opgave? Ved ikke rigtig hvordan den skal gribes an. Skal man f.eks. bare sige f(x_1)= 10^2 og f(x_2)=20^2? Hvis ja.. hvordan kommer jeg så videre med at bestemme hældningskoefficienten?
En funktion er givet ved f(x)=x^2. Bestem i hvert af følgende tilfælde hældningskoefficienten for linjen gennem punkterne P(x_1,f(x_1)) og Q(x_2,f(x_2)).
a) x_1 = 10
b) x_2 = 20
En funktion er givet ved f(x)=x^2. Bestem i hvert af følgende tilfælde hældningskoefficienten for linjen gennem punkterne P(x_1,f(x_1)) og Q(x_2,f(x_2)).
a) x_1 = 10
b) x_2 = 20
Svar #2
21. august 2007 af Milldirt (Slettet)
du sku tilfældigvis ikk være cille fra 2.a på kalundborg gymnasium?? hehe synes jeg kender den opgave;-)
Svar #3
21. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)
Hej Cilli-muus
Jeg tolker opgaveteksten lidt anderledes end #1.
Idet der står "Bestem I HVERT AF følgende tilfælde ..." kunne jeg godt fristes til at tro, at du skal finde hældningskoefficienten for TO linier; den som går igennem P og den som går i gennem Q.
Har I lært at differentiere?
Hvis nej, så gør som #1, hvis ja, så skal jeg nok forklare dig hvordan du løser opgaven.
JW ;-)
Jeg tolker opgaveteksten lidt anderledes end #1.
Idet der står "Bestem I HVERT AF følgende tilfælde ..." kunne jeg godt fristes til at tro, at du skal finde hældningskoefficienten for TO linier; den som går igennem P og den som går i gennem Q.
Har I lært at differentiere?
Hvis nej, så gør som #1, hvis ja, så skal jeg nok forklare dig hvordan du løser opgaven.
JW ;-)
Svar #4
21. august 2007 af Cille-muus (Slettet)
nej.. det er ikke cille fra 2.a på kalundborg gym :)
Men tak til dem som hjalp :D
Men tak til dem som hjalp :D
Skriv et svar til: bestem hældningskoefficient!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
