Matematik

Ligning med brøk

21. august 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
3x+1/5-5x-3/4=1

Hvordan løser jeg den.. Jeg ved X=3.. Men hvordan jeg kommer til det resultat aner jeg ikke..

12x-25x=4-15+20.. Men det giver ikke det korrekte.

Hjælp mig.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

Står der


Hvis ja, så start med at gange med 20. Så er brøkerne væk.

Svar #2
21. august 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Nej.. Der står =-1.. Undskyld..

Yep, gjorde jeg fra starten..

Derfor: 12x+4-25x-15=-20


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

Fortegn:
12x+4-25x+15=-20

Svar #4
21. august 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Ja.. undskyld.. Havde jeg ikke bidt mærke i..

Og så, 12x-25x=4+15-20?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

Nej da,
12x-25x=-4-15-20

Svar #6
21. august 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

12+25=37
-4-15-20=-39

37/-39=-0.949?.. Ikke 3?..

Svar #7
21. august 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Giver +- ikke -?.. Hmm..

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

Hm
12x-25x=-4-15-20
-13x = -39
x = 3

Svar #9
21. august 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Arh.. Undskyld.. Læste ikke dit svar ordentligt.. :S.. Kl. er vidst over de 20.. Hmm.. Yep.. også sådan jeg havde regnet det..

Svar #10
21. august 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

For satan hvor pinligt!.. =/..

Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.