Matematik

(1+(-c)^2)=1+c^2 ???

09. maj 2004 af Lunaluna (Slettet)
Det her er latterligt let - det er jeg sikker på men jeg har siddet med matematik hele dagen og nu har jeg set mig blind på en lille del af beviset for ortogonale linjer (a*c=-1).
Der står : (1+(-c)^2) - og det laver bogen så om til: 1+c^2
Det er her jeg er gået i stå... :-)
Fordi: Jeg ville forstå det hvis der stod 1-c^2 fordi at + og - giver -.
Nu står der jo -c^2 og idet det er i anden kan jeg forstå at -c^2 bliver til +c, men så burde ^2 tegnet da falde væk...?

Så det var det....

Kh Luna


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

nejda, "minus gange minus giver plus" man udregner potensleddet før man lægger til . Dvs.

(-c)^2 = c^2

Svar #2
09. maj 2004 af Lunaluna (Slettet)

Men når man har regnet potensleddet ud... falder ^2 tegnet så ikke væk - eller er jeg helt forkert på den? Det kunne ligne mig... :-)

Kh Luna

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

regnet det ud?? der er ikke regnet noget ud!! pr. definition er:

(-c)^2 = c^2

Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

-c * -c = c^2

fordi "minus gange minus giver plus"

c * c = c^2

fordi "plus gange plus giver plus" (!)

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2004 af Brian (Slettet)

Hvis du har siddet hele dagen, vil jeg foreslå, at du sover på det...

Men ellers, så siger parentesen det hele. Husk, at -c = (-1)*c. Det betyder, at multiplikationen med -1 også skal tages i anden. Og da minus gange minus giver plus ender det med plus.

For at skrive det helt ud:

(-c)^2 = ((-1)*c)^2

= (-1)^2 * c^2 ( regneregel for "i anden" af et produkt )

= 1 * c^2 ( bruger at (-1)^2 = 1 )

= c^2 (hvis der ganges med lige netop 1 behæver jeg ikke skrive det).

Læs så 1 til på begge sider, og du har

1 + (-c)^2 = 1 + c^2.

Godnat og sov godt :-)

Skriv et svar til: (1+(-c)^2)=1+c^2 ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.