Kemi

Eddikesyre + Naoh

26. august 2007 af Pelle89 (Slettet)
Håber i kan hjælpe mig med dette spørgsmål da jeg ikke umidlbart selv kan finde en løsning.

20 mmol eddikesyre er blandet med 7 mmol NaOH og opløst i vand. Volumen 500 mL.
hvad er pH i væsken??

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Brug bufferligningen.

Hvis du starter med 20 mmol eddikesyre (HA) og tilsætter 7 mmol, danner er 7 mmol acetat (A), hvorved der kun er 13 mmol HA tilbage.

Beregn koncentationen af A og HA i mol/l og sæt ind i bufferligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2007 af mathon


...der mangler oplysning om koncentrationerne af CH3COOH og NaOH

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#2 nej da, den skal jo beregnes ud fra mængden i mmol og volumen (500 ml)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2007 af mathon


#3
ja selvfølgelig - det gik for stærkt!

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2007 af mathon


CH3COOH + NaOH -> CH3COONa + H2O

[CH3COONa] = 7mmol/(500mL) = 0,014mmol/mL = 0,014mol/L = 0,014M

[CH3COOH] = 13mmol/(500mL) = 0,026mmol/mL = 0,026mol/L = 0,026M


pH = pKs +log([CH3COONa]/[CH3COOH])


pH = 4,75 +log([0,014M]/[0,026M])...

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#5 tanken var egentlig, at Pelle89 selvskulle løse opgaven, men jeg kan se, at du også kan løse den.

Svar #7
27. august 2007 af Pelle89 (Slettet)

hehe :D tak skal i have for hjælpen :D


Skriv et svar til: Eddikesyre + Naoh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.