Kemi

kemi angående stofmængde

26. august 2007 af Rana (Slettet)
hey.
Er der nogen der kan hjælpe mig med den her spørgmål:
"hvor stor en stofmængde er"
a) 1,204*10 i 24 sølvatomer
b) 1,204*10 i 24 blyatomer
c) 4,82*10 i 22 guldatomer

tak for hjælpen på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af mathon


1 mol = 6,02214*10^23atomer

a) 1,204*10^24*atomer/(6,02214*10^23*atomer/mol) = 1,99929mol = ca. 2 mol

samme måde i b) og c)

Skriv et svar til: kemi angående stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.