Matematik

maksimum

27. august 2007 af Ponine (Slettet)
Jeg har fået følgende opgave:

En funktion f er bestemt ved

f(x)=lnx-3x, x>0

Gør rede for at funktionen f har et maksimum og bestem dette maksimum.


Jeg er lidt usikker på hvordan det er man skal gøre. Skal man finde f'(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Jelly (Slettet)

Du skal løse f'(x)= 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, start med at løse ligningen f'(x)=0.

Svar #3
27. august 2007 af Ponine (Slettet)

ja tak nu kan jeg godt se det hele. :)

Svar #4
27. august 2007 af Ponine (Slettet)

eller nu er jeg fortabt igen. hvordan redegør man for at den har et maksimum?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2007 af Esbenps

#4
Det gør du fx ved at finde det...

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2007 af mathon



f'(x) = 1/x-3, x>0

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2007 af mathon


for at forebygge misforståelser:

f'(x) = (1/x) - 3, x>0

Svar #8
27. august 2007 af Ponine (Slettet)

Jeg ved det jeg ved det. Men der står redegør for at der er et og bagefter finde det.

Jeg sætter så f'(x)= 0 og bagefter monotoniforholdene og så kan man se at det er et maksimum. er det ik sådan det er?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2007 af Esbenps

#8
Jo, gør det. Og så når du kan se, der er et maksimum, så bestem værdien af det...

Skriv et svar til: maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.