Matematik

til de kloge hoveder opg 1.137

27. august 2007 af the-tharchan (Slettet)
En funktion f er givet ved f(x)= 3x^4+5x^2+7 bestem f'(x)
?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt at når f(x)=x^n så er f'(x)=nx^(n-1).


Svar #2
27. august 2007 af the-tharchan (Slettet)

altså jeg har prøvetog skrive det ind på min ti-89 men den giver noget helt andet, det ser ikke rigtigt ud, jeg får det til 7x^2+9, :O?
hva får i det til ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af mathon


f'(x)= (3x^4)' + (5x^2)' + (7)'

hvor du benytter reglen i #1!!!


Skriv et svar til: til de kloge hoveder opg 1.137

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.