Matematik

Mangler hjælp!

27. august 2007 af Janeerendarling (Slettet)
Fire variable størrelser er forbundet ved formlerne R=R0(1+a*t) og U=R*I, hvor og R0 og a er konstanter.
Opstil en formel, der udtrykker t ved U og I.

ville blive rigtig glad hvis nogen kunne hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

løs den første med hensyn til t=t(R,Ro,a), sæt så U/I ind i stedet for R, så har du den

Svar #2
27. august 2007 af Janeerendarling (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt.. kan du ikke prøve at vise det, så forstår jeg det måske?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jo, men så vent lidt, måske kommer der et lyst hoved og klarer det for dig

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2007 af mathon


R = Ro(1+a*t)

R = Ro + Ro*a*t

R-Ro = Ro*a*t

(R-Ro)/(Ro*a) = t

eller

t =(R-Ro)/(Ro*a)

t =((U/I)-Ro)/(Ro*a)

og da t er en funktion af U og I

t(U,I) =((U/I)-Ro)/(Ro*a)

Skriv et svar til: Mangler hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.