Matematik
Trigonemetri
28. august 2007 af
Ole Sørensen (Slettet)
Hej, jeg er stødt ind i en ting, som jeg ikke helt forstår, og godt kunne tænke forklaret.
Situationen er den, at der er en halvcirkel med en given radius r. Det fremgår så, at:
x = r*cos(theta), hvilket jo er meget klart.
Det gives så, at dette medfører, at:
d_x = -r*sin(theta)*d_Theta
Er der nogen der kan forklare dette?
Situationen er den, at der er en halvcirkel med en given radius r. Det fremgår så, at:
x = r*cos(theta), hvilket jo er meget klart.
Det gives så, at dette medfører, at:
d_x = -r*sin(theta)*d_Theta
Er der nogen der kan forklare dette?
Svar #1
28. august 2007 af peter lind
dx er differentialet. Løst sagt er dx den lille ændring der kommer på x, når du lader theta vokse med den meget lille værdi dtheta
Skriv et svar til: Trigonemetri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
