Matematik

Differentialregning

28. august 2007 af Gearløs (Slettet)
Hejsa.

jeg er netop startet i skole igen efter et par års pause, og sidder nu med nogle opgaver omkring differentialregning. Jeg kan simpelthen ikke finde reglerne for differentiering bl.a. af cos, sin - og kan heller ikke lige huske hvordan det nu er med konstanterne når de "hænger ved" et udtryk. Håber der er nogen der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af kleif

sin(x) => cos(x)
cos(x) => -sin(x)
k => 0


Svar #2
28. august 2007 af Gearløs (Slettet)

Så hvis jeg skal differentiere:

F'(x) = (Axcosx + Bxsinx +Ccosx + Dsinx)'
giver det så bare:
-sinx + cosx - sinx + cosx?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af kleif

Der er jo også produktreglen der siger:


u*v => u'*v + v'*u

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2007 af kleif

Så F'(x) = (A*x*cos(x))' = cos(x)*A - x*sin(x)*A

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2007 af kleif

Du får også lige denne med:
F'(x) = (A*cos(x))' = -sin(x)*A

Svar #6
28. august 2007 af Gearløs (Slettet)

Så hele udtrykket diff. giver:
F'(x) = cos(x)*A - x*sin(x)*A + sin(x)*B + x*cos(x)*B - sin(x)*C + cos(x)*D

Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2007 af kleif

Ja, det ser rigtigt ud... hvis du ikke har gennemskuet det endnu, så giver:

F'(x) = (k*x)' = k

Svar #8
28. august 2007 af Gearløs (Slettet)

Jep.. så er det vist ved at fænge lidt igen.
Tak, for hjælpen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2007 af kleif

Det var så lidt :)

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.