Matematik
Hmm tænke opgave!!!!
30. august 2007 af
Saf (Slettet)
Har brug for hjælp eller inspiration til hvordan jeg skal gribe denne opgave an:
Reaktionshastigheden V for en kemisk proces kan bestemmes ved ligningen:
V=A*e^(-k/T)
Hvor
A er et positivt tal
e er grundtallet for den naturlige logaritme
K er en konstant for processen
T er den absolutte temperatur ved T=273+t
For en bestemt proces gælder at der ved en temperatur på 30grader foregår en process der er 3 gange hurtigere end ved en temperatur på 30 grader
a) Du skal bestemme konstanten K.
Reaktionshastigheden V for en kemisk proces kan bestemmes ved ligningen:
V=A*e^(-k/T)
Hvor
A er et positivt tal
e er grundtallet for den naturlige logaritme
K er en konstant for processen
T er den absolutte temperatur ved T=273+t
For en bestemt proces gælder at der ved en temperatur på 30grader foregår en process der er 3 gange hurtigere end ved en temperatur på 30 grader
a) Du skal bestemme konstanten K.
Svar #1
30. august 2007 af mathon
forkert tekst:
..."For en bestemt proces gælder at der ved en temperatur på 30grader foregår en process der er 3 gange hurtigere end ved en temperatur på 30 grader"
Svar #2
30. august 2007 af peter lind
Du har v1 = ae^(-k/T1)
v2 = ae^(-k/T2)
dividerer du de to udtryk med hinanden får du
v1/v2 = e^(-k/T1+k/T2) = e^[k(1/T2-1/T2)]
Kender du forholdet mellem hastighederne ved de to kendte temperaturer har du en ligning med en ubekendt nemlig k. Den må du så løse.
v2 = ae^(-k/T2)
dividerer du de to udtryk med hinanden får du
v1/v2 = e^(-k/T1+k/T2) = e^[k(1/T2-1/T2)]
Kender du forholdet mellem hastighederne ved de to kendte temperaturer har du en ligning med en ubekendt nemlig k. Den må du så løse.
Svar #3
03. september 2007 af Saf (Slettet)
*For en bestemt proces gælder at der ved en temperatur på 30grader foregår en process der er 3 gange hurtigere end ved en temperatur på 15 grader
Skriv et svar til: Hmm tænke opgave!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
