Matematik
Radioaktiv stof
01. september 2007 af
lone_19 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med b og c.
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.
a)Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
- Efter 2 år er der 6,66 g af stoffet tilbage.
b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.
c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre en 1 g tilbage af stoffet.
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.
a)Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
- Efter 2 år er der 6,66 g af stoffet tilbage.
b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.
c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre en 1 g tilbage af stoffet.
Svar #1
01. september 2007 af ibibib (Slettet)
b) y=7·0,9755^x
Skriv selv hvad x og y står for.
c) Løs ligningen y=1.
Skriv selv hvad x og y står for.
c) Løs ligningen y=1.
Svar #2
01. september 2007 af dnadan (Slettet)
b) tænk på renteformlen ( Kn=K0*(1+r)^n)
Du skulle gerne få et udtryk, som er af formen f(x)=b*a^x
(hvis dette ikke er hjælp nok, så sig til)
c) løs ligningen 1=f(x)
Du skulle gerne få et udtryk, som er af formen f(x)=b*a^x
(hvis dette ikke er hjælp nok, så sig til)
c) løs ligningen 1=f(x)
Svar #3
01. september 2007 af lone_19 (Slettet)
ibibid
hvorfor er a = 0,9755. hvor kommer dette tal fra?
hvorfor er a = 0,9755. hvor kommer dette tal fra?
Skriv et svar til: Radioaktiv stof
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
