Matematik
Omskrivning af polynomiet - komplekse tal
02. september 2007 af
Søren_B (Slettet)
Jeg skal omskrive z^3-2iz^2-z+2i som et produkt af 1. gradspolynomier.
Det har jeg gjort, og jeg får et resultat, som ikke er særlig "pænt":
(z-1)^2(z-2i+2+((-2(z-1)+4i)/((z-1)(z-1)))
Kan I bekræfte dette?
Det har jeg gjort, og jeg får et resultat, som ikke er særlig "pænt":
(z-1)^2(z-2i+2+((-2(z-1)+4i)/((z-1)(z-1)))
Kan I bekræfte dette?
Svar #1
02. september 2007 af sheaf (Slettet)
Dit resultat ser meget hemmeligt ud.
Du har korrekt gættet at z=1 er rod. Udør dernæst polynomiers division
z³-2iz²-z+2i : z-1 = z²+(1-2i)z-2i
Faktoriser dernæst andengradspolynomiet ved at finde rødderne på sædvanlig maner.
Du har korrekt gættet at z=1 er rod. Udør dernæst polynomiers division
z³-2iz²-z+2i : z-1 = z²+(1-2i)z-2i
Faktoriser dernæst andengradspolynomiet ved at finde rødderne på sædvanlig maner.
Svar #2
02. september 2007 af Søren_B (Slettet)
Tak skal du have. Jeg skal være noget mere vågen, når jeg roder med polynomiers division.
Skriv et svar til: Omskrivning af polynomiet - komplekse tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
