Fysik

Fotoner og elektroner

02. september 2007 af mariaklara (Slettet)
Hej jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave...

grafen ser lidt gal ud?? :-(
http://peecee.dk/?id=65830

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af mathon


E_lys = E_kin(elektron) + E_løs


E_kin(elektron) = E_lys - E_løs


e*U_stop = h*f_lys - E_løs


U_stop = (h/e)*f_lys - E_løs/e


normalt danner kurven en ret linje, hvis hældning h/e kan aflæses, hvorefter

forsøgsværdien for h kan beregnes. Så du har ret i, at kurven ser lidt "mærkelig" ud.

Svar #2
02. september 2007 af mariaklara (Slettet)

men hvordan skulle man ellers lave den grafiske afbildning??

men nu har du også skrevet 4 formler op vil du ikke forklare hvad jeg skal bruge til at regne hvad i rækkefølge.. undskylder hvis jeg er besværlig


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af mathon


...den opmærksomme læser vil have bemærket, at det er én og samme formel, som blot omskrives i tre trin...

...........................................................................

U_stop = (h/e)*f_lys - E_løs/e


normalt danner kurven en ret linje, hvis hældning h/e kan aflæses, hvorefter

forsøgsværdien for h kan beregnes. Så du har ret i, at kurven ser lidt "mærkelig" ud.

Svar #4
02. september 2007 af mariaklara (Slettet)

ja det rigtigt men skimte det hurtigt igennem ...

men ellers skal jeg bare sætte de værdier inde i denne formel U_stop = (h/e)*f_lys - E_løs/e også er opgaven løst

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af mathon


du kender ikke h - og derfor ikke h/e - men med en "ordentlig" lineær graf for sammenhængen mellem stopspænding og lysfrekvens, ville grafens hældningskoefficient, h/e, kunne aflæses til "en eller anden" værdi, a,
hvorefter
identiteten

h/e = a

fører til en beregning af h

h = a*e, da e - som du jo kender - er 1,60218*10^(-19)Coulomb

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af mathon


...selvfølgelig kender du h fra din databog - men opgaven var at BEREGNE h ud fra forsøgsdata...

Skriv et svar til: Fotoner og elektroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.