Kemi
Mængdeberegning
02. september 2007 af
andersbm (Slettet)
Hej
Jeg har tidligere regnet massen af det salpetersyre der skal bruges til at være 7.7kg(facitliste tjekket).
Jeg skal beregne hvor mange liter jeg skal bruge af salpeter ved anvendelse af en 68% salpetersyre...
Har slået densiteten af den op til 1.41g/mL
Jeg gør dette..
solve(68%=x/(7700g*1,41g/mL,x)-->x=7382g, hvilket vil sige 7,4L men i facitlisten(udregnet af lærer) skal det give 8L
Jeg har tidligere regnet massen af det salpetersyre der skal bruges til at være 7.7kg(facitliste tjekket).
Jeg skal beregne hvor mange liter jeg skal bruge af salpeter ved anvendelse af en 68% salpetersyre...
Har slået densiteten af den op til 1.41g/mL
Jeg gør dette..
solve(68%=x/(7700g*1,41g/mL,x)-->x=7382g, hvilket vil sige 7,4L men i facitlisten(udregnet af lærer) skal det give 8L
Svar #1
02. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis du skal bruge 7,7 kg 100 % HNO3, skal du bruge 7,7/0,68 kg 68% HNO3. Omregn denne masse til ltr ud fra din massefylde på 1,41.
Svar #4
02. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du skal ikke benytte molmasse og molær koncentration som vist i #2 og #3.
Fortsæt beregningen som vist i #1.
7,7 kg syre (100 %) = 7,7/0,68 kg syre med koncentrationen 68%.
Dette antal kg omregnes nu til ltr. med din massefylde på 1,41.
Fortsæt beregningen som vist i #1.
7,7 kg syre (100 %) = 7,7/0,68 kg syre med koncentrationen 68%.
Dette antal kg omregnes nu til ltr. med din massefylde på 1,41.
Skriv et svar til: Mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
