Matematik

ligninger

02. september 2007 af miaoellgaard (Slettet)
hej håber der er en derude der kan hjælpe mig med at løse disse ligninger- trin for trin

det drejer sig om

1)

1+1/x = 2/x^2

og

2)

1/x-3/x^2 = 0


hmmm hjælp

Mia:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af Duffy

1 + 1/x = 2/x^2


Lad grundmængden være R\{0}:

Så kan vi lave flg omskrivninger


1 + 1/x = 2/x^2 [ganger m. x^2 på begge sider af lighedstegnet]


x^2 + x = 2


x^2 + x - 2 = 0


(x - 1)(x + 2) = 0


x = 1 v x = -2

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.