Matematik
Potensfunktion (bestem forskrift)
04. september 2007 af
Yoshimitsu (Slettet)
Grafen for en potensfunktion f(x) går gennem punkterne P(1/2 , 1/8) og Q(2,32). Bestem en forskrift for f(x)
Jeg har haft om det før men kan sgu ikke lige huske helt, og kan heller ikke papirne som jeg havde brugt, er der en der kan hjælpe mig med at tackle denne opgave?
Jeg har haft om det før men kan sgu ikke lige huske helt, og kan heller ikke papirne som jeg havde brugt, er der en der kan hjælpe mig med at tackle denne opgave?
Svar #1
04. september 2007 af eightx2 (Slettet)
Funktionen f(x) er på formen f(x) = b*x^a.
a beregnes ved:
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
Dernæst findes b nemt ved
b = f(x)/x^a
a beregnes ved:
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
Dernæst findes b nemt ved
b = f(x)/x^a
Skriv et svar til: Potensfunktion (bestem forskrift)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
