Kemi

Gåde (ivertfald for mig ;)

04. september 2007 af Saf (Slettet)
Hvorfor kan pH ikke komme under -2 og hvorfor kan pH ikke komme over 16???

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af Mussy06 (Slettet)

Uff, jeg havde ellers hørt, at p-skalaen gik fra 0-14. Men ok!
Jeg læste dog lige, at stærkt sure opløsninger godt kan have en negativ pH-værdi, mens stærkt basiske opløsninger kan have en pH-værdi over 14.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Koncentrationen af rent vand er: ((1000g/18,015g/mol)/1L) = 55,5 mol/L

Den stærkest tænkelige syre (teoretisk syre) vil kunne omdanne alle vandmolekyler til H3O+(aq) - udfra 1L vand vil der altså maksimalt kunne dannes 55,5mol H3O+ svarede til en aktuel koncentration af H3O+ på 55,5M.

pH i en sådan opløsning er -log(55,5M) = -1,74.

På samme måde med en tilsvarende stærk base. Her fås pH til:

pOH = -log(55,5M) <=> pH = 14,00-pOH = 15,74.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Der er tale om reaktionen:

H2O(l) + H+(aq) --> H3O+(aq)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af mathon


#2
...godt og præcist indlæg!!!...

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2007 af Quasar (Slettet)

Men det er trods alt lettere at indsætte et link.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=220854

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Hehe. Jeg har en guldkorn-samling fra denne side, og der er det blandt. Men det fra dit indlæg det er stjålet fra, husker jeg. Undskyld ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2007 af Quasar (Slettet)

Det var såmænd bare for at lære folk at søge lidt, før de spørger. Jeg har jo også fået den viden fra en, min lærer.

Skriv et svar til: Gåde (ivertfald for mig ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.