Matematik
Simpel Mat med brøker
04. september 2007 af
Tjalfe_n00b (Slettet)
Jeg sidder og skal hjælpe min kære kusine, som går i 8. klasse, med noget matematik og jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg gør! Meget pinligt
3/x=5
nogen som kan hjælpe?
3/x=5
nogen som kan hjælpe?
Svar #2
04. september 2007 af Molle (Slettet)
Hvis du vil have tekstforklaringer.
3/x = 5
Vi ville ikke have x til at stå under en brøkstreg, så vi ganger med x på begge sider af lighedstegnet.
(3/x)*x = 5x - x'erne på venstre side går ud med hinanden.
3 = 5x
Nu vil vi isolere x, dette gøres ved at dividere med 5 på begge sider af lighedstegnet:
3/5 = (5x)/5 - femtallerne går ud på højre side, og x er isoleret.
3/5 = x
3/x = 5
Vi ville ikke have x til at stå under en brøkstreg, så vi ganger med x på begge sider af lighedstegnet.
(3/x)*x = 5x - x'erne på venstre side går ud med hinanden.
3 = 5x
Nu vil vi isolere x, dette gøres ved at dividere med 5 på begge sider af lighedstegnet:
3/5 = (5x)/5 - femtallerne går ud på højre side, og x er isoleret.
3/5 = x
Skriv et svar til: Simpel Mat med brøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
