Matematik

sættes udenfor parentesen

04. september 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvis mit resultat skal give = 2a^2-4a og jeg skal skrive mest som muligt udenfor parentesen, hvordan ville i så gøre det?
Bare lige så jeg kan komme igang, har jeg brug for at se hvordan det regnes.

Jeg tror selv, at det er sådan:
2a(2a) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af Molle (Slettet)

I udtrykket 2a(2a) gør parentesen ingen forskel
2a(2a) = 2a*2a = 4a²
Du skal altså have flere led inde i parentesen. Led er det der er adskilt af plusser og minusser.

Du må se på, hvad de to led har til fælles. I første omgang har de et a tilfælles, og ligeledes går både 2 og 4 op i 2.
2a²-4a = 2a(a-2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2007 af Maria1988 (Slettet)

Nej, derved får du 4a^2.

Dit resultat må være 2a(a-2)
2a*a = 2a^2
2a*-2=-4a
Til sammen giver det dit resultat 2a^2-4a


Svar #3
04. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

nu forstår jeg det bedre, tak :-)
Men hvis der så nu står 2a(2a) fx., vil det så faktisk sige, at der også står et 'usynligt' gange mellem 2 og A ?

- for det har man jo ellers lært.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

Ja. Men man siger bare 2a i stedet for. I dette tilfælde ville det give 4a^2

Svar #5
04. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

ok tak

Svar #6
04. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

er denne opg. så rigtig:

4y^2 - 5y

= 1/2y(8y-10)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

Ja. Men du kan også bare sige y(4y-5) :)

Svar #8
04. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

det kan jeg selvf. godt. Og kan godt se, at det er en del nemmere. tak ;)

Skriv et svar til: sættes udenfor parentesen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.