Matematik
et stof henfalder
05. september 2007 af
yazahra (Slettet)
hejjsa alle sammen :=)
har brug for jers hjælp til følgende opgave, håber i kan hjælpe mig :)
det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 gram af stoffet i 2004.
a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
(skal jeg anvende formlen for halveringskonstanten??)
b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.
håber i kan hjælpe mig med disse 2 punkter :)
på forhånd TAKKK..
har brug for jers hjælp til følgende opgave, håber i kan hjælpe mig :)
det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 gram af stoffet i 2004.
a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
(skal jeg anvende formlen for halveringskonstanten??)
b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.
håber i kan hjælpe mig med disse 2 punkter :)
på forhånd TAKKK..
Svar #1
05. september 2007 af peter lind
m=m0e^(-kt)Efter et år er 2,45% tilbage altså 0,0245*m0=m0e^(-kt). Heraf kan du så finde k og udregne alt det ønskede. Opgave a kan også besvares med at efter 1 år er der m1=0,0245*7g. Efter yderligere et år falder det til 0,0245*m1 gram tilbage.
Skriv et svar til: et stof henfalder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
