Fysik
Resistans
05. september 2007 af
Plougmann (Slettet)
en ø forsynes med jævnstræm fra fastlandet gennem et 43 km langt kobberkabel. Kablets to ledere har hver tværsnitsarealet 240 mm^2.
Jeg ska nu udregne resistansen i hver af de to tråde?!
Jeg ska nu udregne resistansen i hver af de to tråde?!
Svar #1
05. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
R = ? * L / A
Hvor ? er resistiviteten (for kobber = 0,0175*10^(-6) O*m)
L er længden af ledningen
A er tværsnitsarealet, dvs. (A = pi*r^2)
Hvor ? er resistiviteten (for kobber = 0,0175*10^(-6) O*m)
L er længden af ledningen
A er tværsnitsarealet, dvs. (A = pi*r^2)
Skriv et svar til: Resistans
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
