Kemi
Væksthastigheder
07. september 2007 af
Eagle-Eye (Slettet)
Jeg har ved forsøg (OD-450 - spektrometer) fundet ud af følgende: - vedr. E.coli bakterier:
60 min = 1.164
120 min = 2.55
180 min = 13
240 min = 64
Tallene til højre for =tegnet er korrigeret for fortyndingsfaktoren.
Hvordan beregner jeg væksthastighederne?
60 min = 1.164
120 min = 2.55
180 min = 13
240 min = 64
Tallene til højre for =tegnet er korrigeret for fortyndingsfaktoren.
Hvordan beregner jeg væksthastighederne?
Svar #1
08. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Se dit forrige link.
Stigningen passer ikke specielt godt med en eksponentiel vækst.
Væksthastigheden beregnes som tidligere beskrevet ved at afbilde ln(N) op ad Y-aksen t (tiden) ud af X-aksen. Find fældningen på den bedste rette linien, der er k i ligningen N = N0*exp(kt).
Glem dine problemer med Mathcad og brug et stykke papir i stedet for. Det viser, at du behersker teorien og matemaikken bag en eksponentiel vækst.
Stigningen passer ikke specielt godt med en eksponentiel vækst.
Væksthastigheden beregnes som tidligere beskrevet ved at afbilde ln(N) op ad Y-aksen t (tiden) ud af X-aksen. Find fældningen på den bedste rette linien, der er k i ligningen N = N0*exp(kt).
Glem dine problemer med Mathcad og brug et stykke papir i stedet for. Det viser, at du behersker teorien og matemaikken bag en eksponentiel vækst.
Skriv et svar til: Væksthastigheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
