Matematik
aarg!
08. september 2007 af
Rikkes (Slettet)
hej matematikgenier.
jeg er lidt dum til matematik. vil gerne have hjælp til følgende opgave !:
luftens temperatur aftager med 0,5 grad for hver 200 meter man stiger op. ved bjergets fod er temp. 20 grader.
a) lav en formel,der beskriver temperaturens afhængighed af højden.
b) Hvad er temperaturen i 876 meters højde?
:V hjælp
jeg er lidt dum til matematik. vil gerne have hjælp til følgende opgave !:
luftens temperatur aftager med 0,5 grad for hver 200 meter man stiger op. ved bjergets fod er temp. 20 grader.
a) lav en formel,der beskriver temperaturens afhængighed af højden.
b) Hvad er temperaturen i 876 meters højde?
:V hjælp
Svar #1
08. september 2007 af Esbenps
OK, start med fx at kalde luftens temperatur for y = f(x), hvor x er højden i meter. Du ved nu, at f(x) skal aftage med en halv hver gang x bliver 200 større. Det må betyde (indtil videre), at f(x) = 1/400*x.
Lad os gøre prøve:
Vi siger, at temperaturen er 0 grader ved 0 meters højde. Nu stiger vi til højden 200 meter. Vi finder temperaturen:
f(200) = 1/400*200 = 200/400 = 1/2
Temperaturen er nu en halv grad større end ved 0 meters højde.
Nu mangler du bare at sørge for, at temperaturen er 20 grader når højden er 0 meter (dvs. når x = 0).
Prøv selv at gøre dette...
Lad os gøre prøve:
Vi siger, at temperaturen er 0 grader ved 0 meters højde. Nu stiger vi til højden 200 meter. Vi finder temperaturen:
f(200) = 1/400*200 = 200/400 = 1/2
Temperaturen er nu en halv grad større end ved 0 meters højde.
Nu mangler du bare at sørge for, at temperaturen er 20 grader når højden er 0 meter (dvs. når x = 0).
Prøv selv at gøre dette...
Skriv et svar til: aarg!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
