Andre fag

salg og service KØBELOVEN

08. september 2007 af meross (Slettet)
line køber nye møbler. hun har ingen mulighed for selv at transportere møblerne hjem så de aftaler at butikken skal levere møblerne.
næste dag er lastbilen på vej, da den koliderer med en anden bil, der sker ikke noget personskade men lindas møbler er skadet...
HVEM SKAL ERSTATTE DENNE SKADE PÅ MØBLERNE? BEGRUND DIT SVAR.........

næste dag kommer lastbilen frem til lindas hus. hun er ikke hjemme men chaufføren vælger at sætte møblerne i hendes carport.
da hun kommer en time senere står møblerne der og en af stolene ser ikke godt ud naboens hund har været oppe i den.
HVEM HAR ANSVARET FOR SKADEN PÅ STOLEN BEGRUND DIT SVAR






Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2007 af chinpo (Slettet)

Nu er jeg ved at være lidt rusten i erhvervsret, men det afhænger jo af, hvad der fremgår af købskontrakten.

Hvis der i det første tilfælde er handlet ab-lager, vil jeg jo mene at Line hænger på skaderne på egne møbler, da ansvaret overgår til køber i det øjeblik at varerne forlader sælgers ejendom. Dog gælder der altid særlige regler når det er privatkøb, så mon ikke, at sælger hænger på den alligevel.

I tilfælde 2 vil jeg nu mene, at det er sælger som hænger på skaderne. Der er sket en misligeholdelse fra sælgers side, eftersom at stolen ikke kan siges, at være i hænde, da der ikke er kvitteret for den.

Jeg er som sagt meget i tvivl om det, da det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst har arbejdet med det. Men du må da have en eller anden form for undervisningsmateriale som du kan bruge, en grundbog eller en købelov?

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2007 af Billal001 (Slettet)

Jeg vil mene, det er chaufføren der skal erstatte møblerne. Da han selv koliderer med en anden bil. Jeg kan ikke se hvorfor køberen eller sælgeren skal ud med en masse penge. Eller hvis det er den anden ejer af bilen der koliderer med lastbilen,så det jo en helt anden snak.

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2007 af chinpo (Slettet)

#2

Nu er det jo ikke et spørgsmål omkring hvad der virker mest logisk i den virkelige verden, men hvad købeloven siger omkring hændelsen. Her afhænger det nemlig af hvornår ansvaret overgår fra sælger til køber. Desuden vil fragtmanden næsten altid arbejde for enten sælger eller køber, med mindre der er indgår særskilt kontrakt med chauførren og anden part.

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. september 2007 af ingeni (Slettet)

spørgsmål 1, tjek købelovens paragraf 11, 17 og fragtaftalelovens paragraf 24, og 37

spørgsmål 2, købelovens paragraf 9, 10, 17

prøv at tjekke disse ud, så skulle du gerne have svaret


Skriv et svar til: salg og service KØBELOVEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.