Kemi
2 opgaver
08. september 2007 af
LiL-H (Slettet)
Jeg er i gang med at løse en masse kemi opgaver, og har store problemer med disse 2 opgaver. Håber at I kan hjælpe.
1) Propanon (CH3COCH3) fordamper let, idet kogepunktet er 56 grader. Lidt propanon hældes op i en flad skål, som står på en vægt. Efter 1 minut er vægtens visning formindsket med 0,155 g. Hvor mange propanon molekyler er fordampet på 1 minut?
-------------------------------------------------
2)Ved en analyse af kemisk forbindelse af kobber og oxygen finder man, at 4,48 g af stoffet indeholder 3,98 g kobber og 0,5 g oxygen.
a) beregn stofmængderne af Cu og O.
b) Hvad er den kemiske formel for det analyserede stof?
1) Propanon (CH3COCH3) fordamper let, idet kogepunktet er 56 grader. Lidt propanon hældes op i en flad skål, som står på en vægt. Efter 1 minut er vægtens visning formindsket med 0,155 g. Hvor mange propanon molekyler er fordampet på 1 minut?
-------------------------------------------------
2)Ved en analyse af kemisk forbindelse af kobber og oxygen finder man, at 4,48 g af stoffet indeholder 3,98 g kobber og 0,5 g oxygen.
a) beregn stofmængderne af Cu og O.
b) Hvad er den kemiske formel for det analyserede stof?
Svar #1
08. september 2007 af mathon
1)
n(CH3COCH3) = n(C3H6O)= 12*3 + 1*6 + 1*16 = 58g/mol
vægtformindskelsen: 0,155/(58g/mol) = 0,002672 mol
1 mol indeholder N = 6,02214*10^23 molekyler
antal forsvundne molekyler........
2)
ud fra de i a) beregnede stofmængder
må du
i
b) finde ud af om der er tale
om
kobber(I)oxid, Cu2O
eller
kobber(II)oxid, CuO.....
Svar #2
08. september 2007 af LiL-H (Slettet)
Hvis jeg skal finde stofmængden af Cu f.eks.. Skal jeg så sige:
n = 3,98 g/63,5 g/mol ?
n = 3,98 g/63,5 g/mol ?
Svar #4
08. september 2007 af LiL-H (Slettet)
men er lidt i tvivl. Skal 63,5 unit ikke laves om til g?
Skriv et svar til: 2 opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
