Matematik

ligning

09. september 2007 af rosiette (Slettet)
(a-b)(a^2+2ab+b^2)

jeg kan ikke helt for den her ligning til at stemme

tror det er der når a skal ganges med de 2ab jeg gør det forkert

har fået det til

a^3+2a^2b+ ab^2 -ba^2+2a^2b+ab^2

nogen der kan fortælle om det er rigtigt elelr sige hvor jeg har beregnet forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

Det er ikke nogen ligning. Det er et udtryk.
Jeg tror, det er meningen, man skal bruge en af kvadratreglerne:
(a-b)(a^2+2ab+b^2) = (a-b)(a+b)^2 = (a-b)(a+b)(a+b)
= (a^2-b^2)(a+b) = a^3-ab^2+ba^2-b^3
= a^3+ab(a-b)-b^3
Hvis meningen da er, at man skal reducere/simplificere udtrykket?

Svar #2
09. september 2007 af rosiette (Slettet)

ja man skal reducerer....troede det var en ligning fordi man kan bruge solve til at beregne den..men ville lige se om jeg selv også kunne finde ud af hvordan solve kom frem til løsningen ..du har fået det samme som solve så tak for hjælpen :-) så ved jeg hvordan de andre skal regnes :-)

Svar #3
09. september 2007 af rosiette (Slettet)

kan se du har udlignet de 2ab med det påløftede viste jeg ikke man måtte, er det i alle tilfælde man må det?

Svar #4
09. september 2007 af rosiette (Slettet)

næh er ikke sikker på det er det du har gjort, hvis du har lyst og tid kan du så ikke lige sige hvordan du er kommet til det første (a-b)(a+b)^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2007 af mathon


1. kvadratsætning:

(a^2+2ab+b^2) = (a+b)^2

Svar #6
09. september 2007 af rosiette (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad der sker med det 2ab, er det bar mig der er blondt? kan godt se â^2 og b^2 er lig med (a+b)^2..men hvad med de 2ab?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2007 af mathon


(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a^2 +ab + ba + b^2 = a^2 +ab + ab + b^2 =

a^2 +ab + ab + b^2 = a^2 + 2ab + b^2

Svar #8
09. september 2007 af rosiette (Slettet)

Taaaaaaaaak :-)

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.