Kemi
Beregnelse m. formler.
09. september 2007 af
Mg89dk (Slettet)
Jeg har nogle opg.’er som jeg ikke er sikker på, specielt ikke med formler.
Nogen der kan hjælpe mig? x)
1) Beregn stofmængde af det afvejede stof.
Hvilken formel skal jeg bruge der, og hvad betyder hvad?
2) Beregn stofmængden af forbrugt permanganat.
Hvordan gør jeg dette?
3) Beregn permanganatkoncentrationen.
Aner ikke hvad jeg skal.
Tak på forhånd.
Skal siges at jeg ikke er klog til kemi, så kunne man forklar det nemt? x)
Nogen der kan hjælpe mig? x)
1) Beregn stofmængde af det afvejede stof.
Hvilken formel skal jeg bruge der, og hvad betyder hvad?
2) Beregn stofmængden af forbrugt permanganat.
Hvordan gør jeg dette?
3) Beregn permanganatkoncentrationen.
Aner ikke hvad jeg skal.
Tak på forhånd.
Skal siges at jeg ikke er klog til kemi, så kunne man forklar det nemt? x)
Svar #1
09. september 2007 af Chimmi (Slettet)
For at finde stofmængden skal du bruge denne formel:
n= m/M ,
hvor n= den stofmængde du finder.
m= massen af stoffet.
M= Den molare masse af stoffet, som du finder ved at slå op i det periodiske system. Der kan du finde den molare masse for alle stoffer.
n= m/M ,
hvor n= den stofmængde du finder.
m= massen af stoffet.
M= Den molare masse af stoffet, som du finder ved at slå op i det periodiske system. Der kan du finde den molare masse for alle stoffer.
Skriv et svar til: Beregnelse m. formler.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
