Matematik
Bestem en ligning for plan
09. september 2007 af
RachelRamirez (Slettet)
Jeg har opgivet 4 punkter i planen: A(0,4,9) B(10,4,9)
C(10,10,4) D(0,10,4)
Jeg skal bestemme en ligning for planen. Både på parameterform og normalform. Kan I hjælpe?
C(10,10,4) D(0,10,4)
Jeg skal bestemme en ligning for planen. Både på parameterform og normalform. Kan I hjælpe?
Svar #1
09. september 2007 af ibibib (Slettet)
Bestem to retningsvektorer.
Når du krydser to retninfgsvektorer får du en normalvektor.
Når du krydser to retninfgsvektorer får du en normalvektor.
Svar #2
09. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Hvis du virkelig vil lære den til bunds, så skal du starte med en tegning af planen, derefter sætter du et punkt og så skriver du positionsvektoren til pplanen P=(x,y,z) med positionsvektoren PQ=r-ro, den er vinkelret på normalvektoren til planen, så du kan skrive punktmængden som r*(r-ro)=0, det er prikproduktet af de to vektorer, sætter du n=A*i+B*j+C*k, får du den på ikke-vektorformen: A(x-xo)?B(y-yo)+C*(z-zo).
Det vigtigste er, at du forstår baggrunden for formlen.
Prøv selv at finde en parameterligning
Det vigtigste er, at du forstår baggrunden for formlen.
Prøv selv at finde en parameterligning
Svar #3
09. september 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Okay.. jeg har to retningsvektorer: AB(10,0,0) og BC(0,6,-5)
(x,y,z)= (0,4,9)+s(10,0,0)+t(0,6,-5)
Hvis jeg omskriver det til normalform og får givet et punkt P(6,7,z), kan jeg så finde z ved at indsætte i formlen og isolerer z?
(x,y,z)= (0,4,9)+s(10,0,0)+t(0,6,-5)
Hvis jeg omskriver det til normalform og får givet et punkt P(6,7,z), kan jeg så finde z ved at indsætte i formlen og isolerer z?
Skriv et svar til: Bestem en ligning for plan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
