Matematik
negativ kvadratrod
09. september 2007 af
Nithelizius (Slettet)
Hej..
Jeg løste en 4.gradsligning ved brug af t=x^2, her fik jeg så resultatet t=1 v t=-9
Men man kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal?..
Er dette så ikke en løsning?
for det gælder jo at t=x^2 <-> x=kvadratroden af +-1 og kvadratroden af +-(-9)
på forhånd tak :)
Jeg løste en 4.gradsligning ved brug af t=x^2, her fik jeg så resultatet t=1 v t=-9
Men man kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal?..
Er dette så ikke en løsning?
for det gælder jo at t=x^2 <-> x=kvadratroden af +-1 og kvadratroden af +-(-9)
på forhånd tak :)
Svar #1
09. september 2007 af Nithelizius (Slettet)
jeg har fundet ud af det :) Så er facit bare x=+-1 da man ikke kan tage kvadratroden af minus 9, og dette er argument nok, right?
Svar #2
10. september 2007 af eightx2 (Slettet)
Det er forkert at sige at
x=sqrt(+-1). Det kan du ikke.
x=sqrt(1) <=> x=+-1 er derimod korrekt.
Og ja, løsningen t=-9 bortkastes idet x=sqrt(-9) ikke har nogen løsning inden for de reelle tal.
x=sqrt(+-1). Det kan du ikke.
x=sqrt(1) <=> x=+-1 er derimod korrekt.
Og ja, løsningen t=-9 bortkastes idet x=sqrt(-9) ikke har nogen løsning inden for de reelle tal.
Skriv et svar til: negativ kvadratrod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
