Matematik

elendig til matematik:) Et regnestykke,håber nogen vil hjælpe mig;)

10. september 2007 af Skat1 (Slettet)
gang ud i parenteser : (-4+b)(b+3)
Hvad regner jeg den ud? håber nogen vil hjælpe mig:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af Alcone (Slettet)

-4b - 12 + b^2 + 3b.

Tror jeg (: Ellers må folk lige rette..

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af Stenalt (Slettet)

(-4+b)(b+3)
Du ganger først det første led:
-4 * b = -4b
så:
B*b = b^2
Så:
-4*3 = -12
Og b*3 = 3b
Så lægger du det hele sammen
-4b + b^2 -12 + 3b =b^2 -b -12

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2007 af Contradel (Slettet)

minus 4 gange med b, minus fire gange med 3

da

b gange b, b gange med 3

b gange b bliver b^2
minus gange plus bliver minus

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2007 af Alcone (Slettet)

Er der ingen som kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af Alcone (Slettet)

ups.. skrev forkert:) sry

Svar #6
10. september 2007 af Skat1 (Slettet)

årh det var meget hjælp :)
mange tak ..
(3+x-y)(x+y) =
3*x=3x
3*y=3y
x*2=x^2
-y*y=y^2
Facit bliver så:
3x+3y+x^2-y^2
er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2007 af Stenalt (Slettet)

(3+x-y)(x+y) = 3x+3y+x^2+xy-xy-y^2= X^2-y^2+3x+3y Så ja du har regnet rigtigt!!!

Svar #8
10. september 2007 af Skat1 (Slettet)

så mangler jeg bare en:
(2x+y)(y-3x)
den ved jeg ikke helt hvordan jeg skal starte?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2007 af Stenalt (Slettet)

Som ved de andre:
2x*y =2xy
og
2x * -3x = -6x
og
y*y = y^2
og til sidst:
y*-3x = -3xy
Hvilket samlet giver:
2xy - 6x +y^2 -3xy = y^2 -xy - 6x

Skriv et svar til: elendig til matematik:) Et regnestykke,håber nogen vil hjælpe mig;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.