Matematik

Haster (biler)

10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
En bil kører en lige strækning på 500 meter på 17 sekunder. følgende formel giver en sammenhæng mellem vejlængde, acceleration og tid: s=0,5*a*t i anden

Hvor s er vejlængden, a er accelerationen og t er riden.

a) Find accelerationen for bilen.

b) En bil har en acceleration på 3 m/s2 og kører en strækning på 100 m. En varebil har en acceleration på 2,07 m/s2 og kører en strækning på 75m. Hvem kommer først frem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

a)
du indsætter talene i formlen og udregner den ubekendte a

500=0,5*a*17

b)
du sætter først tallene fra den ene bil ind i formlen og udregner t, hvorefter du gør det sammen med den anden bil.

Så kan du se på t hvem der kom først

Svar #2
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Kan det godt passe at den a= 58,9 m/s2

Har sagt 500=0,5*58,9*17 = 500

Er det rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

jeg får den til a=58,82

afrundingsfejl måske?

Svar #4
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

min fejl.

den med den anden bil har jeg fået til 2min 30sek er det rigitgt?
Varebilen kan jeg ikke få til at gå op ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg tror i regner med forkerte enheder. For hvis bilens accelerationen er 58,82 m/s2, lyder det mærkeligt at den anden bli og varebilen kun har henholdsvis 3 m/s2 og 2,07 m/s2.

I skal derfor regne i km - ikke meter, som længden er opgivet i.
Desuden skal i regne i tidsenheder. dvs. 30 sek = 30/60 = 1/2, og 17 sek = 17/60 = 0,283333.. Når i skal omregne tidsenheden tilbage til sek i opg b, skal i bare gange med 60.. (Bilen kommer først).

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

jeg får bilen til 66,67s

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

En bil der er 2min og 30sek om at køre 100 meter.. Jeg vil gerne vide hvad den koster:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg får 4 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

ah, ja okay... kan jeg godt se nu når jeg kigger på tallene

Svar #10
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, så det vil sige at bilen f.eks. 0,5*3m/s2*100m = 150sek * 60 = 9000

Er det sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#10 Bilen i opgave b, har ligningen: s=0,5*a*t <=> 0,1km = 0,5 * 3 m/s2 * t <=> 0,1/(0,5*3) = t.

Her er tiden t angivet i tidsenheder, så du skal gange med 60 sek.

Skriv et svar til: Haster (biler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.