Matematik

vandret

10. september 2007 af lith (Slettet)
hej er der nogen der kan vejlede mig med denne opg...
på forhånd tak :-)

bestem en ligning for den vandrette tangent til grafen for funktionen f(x)= 1/x^2+x+

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af mathon


f(x)= 1/x^2+x+ hvad mangler???

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af lany (Slettet)

Først skal du have fundet ud af i hvilket punkt, grafen for f har en vandret tangent. Dette gøres ved at løse ligninge f'(x)=0. Derefter skal du finde ligningen for den rette linje, der går gennem punktet, hvor der er vandret tangent. Dertil skal du bla. bruge hældningen af den vandrette linje - hvad er den...?

Prøv nu.

Svar #3
10. september 2007 af lith (Slettet)

f(x)= 1/x^2+x+1...sorry...

vil hældning ikke være nul da den er vandret og kun har skærining på y.aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Jo, det ville den nok. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Men det kan jo også beregnes. Men jeg tror nu din forklaring er god nok.

Differentier ligningen.

Find x værdien, hvor tangenten skærer.

Indsæt x i ligningen.

F'(x-værdien)= a

Svar #6
10. september 2007 af lith (Slettet)

okey mange tak...

men er det så svaret....undskyld hvis jeg nu spørg dumt

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Nej. Du kan nu finde hældningskoeficienten,a. Nu skal du bestemme b.

Tangentens ligning: y=ax+b

Skriv et svar til: vandret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.