Matematik

Ligning til forkant.

11. september 2007 af MRK (Slettet)
Jeg skal lave fire linjer i en firkant ud fra fire ligninger, og min hjerne er BLANK. Ligningerne er som følger:

siden AB: Y + 2 = X * 0
Siden BC: X + 5 = 0
siden CD: 0 = 4 + Y
siden AD: 4 * X - Y = 0

Skal jeg finde stigningstallet for hver linje, eller får jeg oplyst to punkter på linjen ? :S

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af peter lind

Det er absolut en mulighed at du finder 2 punkter på linien og tegner en linie ud fra det. Sæt eks. x=0 eller y = 0 og se hvad det anden korrdinat bliver. Dernæst prøver du med en anden værdi for x eller y. En af linierne er lodret, så der er ingen stigningstal for den.

Svar #2
11. september 2007 af MRK (Slettet)

Det er galt, men jeg er altså blank, når det gælder at omsætte ligningerne til tal.

Er dette korrekt:

siden AB: Y + 2 = X * 0
2y + 2 = 2x*0 OG 4y+2 = 4X*0 = stigningstal på: 0,5 ?

Siden BC: X + 5 = 0 (her stiger den bare lige op ved 5X ?)

Osv.




Svar #3
11. september 2007 af MRK (Slettet)

altså, man skal sætte X på den ene side af lighedstegnet, og Y på den ande. Hvad så med de ligninger hvor man kun har eksempelvis X ?

Svar #4
11. september 2007 af MRK (Slettet)

Ingen som vil hjælpe med at forklare ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2007 af peter lind

Siden AB
0*x=0 helt uafhængigt af hvad x er. Hvis du løser den med hensyn til y får du y=-2. Hvis y = -2, hvad er så y hvis x= 0 eller x=1 ?. Den er stadig -2 så (0,-2) og (1,-2) er punkter på linien. Linien er vandret så hældningen er 0.
Siden BC. Hvis du løser den med hensyn til x får du x = -5. Hvis x = -5 hvad er så x hvi y = 0 eller y = 1?
Siden CD: Du finder y = -4. Hvis y = -4 hvad er så y hvs x=0 eller x=1?
Siden AD. Find y, når x er henholdsvis 0 og 1.

Skriv et svar til: Ligning til forkant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.