Fysik
fart
12. september 2007 af
mikeh (Slettet)
Hej, jeg har en opgave jeg slet ikk forstår, håber på lidt hjælp!
Et ishagl dannes i en sky, hvorfra det falder mod jordoverfladen. haglet påvirkes af luftmodstand, som bremser bevægelsen. Størrelsen af luftmodstanden F er:
F = (6,4*10^-6kg/m)v^2
hvor v er haglets fart-. Luften er stillestående. haglets masse er 5,2*-5kg under hele faldet. haglet bevæger sig med konstant fart det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
Forklar hvorfor haglets fart bliver konstant det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
Bestem denne fart..
håber virkelig der er nogle der kan hjælpe :P
Et ishagl dannes i en sky, hvorfra det falder mod jordoverfladen. haglet påvirkes af luftmodstand, som bremser bevægelsen. Størrelsen af luftmodstanden F er:
F = (6,4*10^-6kg/m)v^2
hvor v er haglets fart-. Luften er stillestående. haglets masse er 5,2*-5kg under hele faldet. haglet bevæger sig med konstant fart det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
Forklar hvorfor haglets fart bliver konstant det sidste stykke, før det rammer jordoverfladen.
Bestem denne fart..
håber virkelig der er nogle der kan hjælpe :P
Svar #1
12. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Haglets konstante fart det sidste stykke skyldes, at tyngdekraften modsvares af den opadgående kraft F, så T-F=0<=>m*g=F. Du skal tegne dik vektordiagram med de kræfter, der virker på haglet, så forstår du det meget bedre.
Svar #2
16. september 2007 af mikeh (Slettet)
kan du forklare det på et lidt lavere niveau?
jeg forstår det ikke helt?
:S
jeg forstår det ikke helt?
:S
Svar #4
23. september 2007 af Tryllemik (Slettet)
Når haglet når sin konstante fart skyldes det at størrelsen af tyngdekraften er lig med størrelsen af vindmodstanden. På dette tidspunkt bliver vindmodstanden ikke større og haglets fart bliver derfor konstant.
Når du så senere i opgaven skal regne den konstante fart ud sætter du bare:
F(tyngdekraft)=F(luft)<=>m*g=(6,4*10^-6kg/m)v^2 , og isolerer v.
Mikael Thyge Madsen
Når du så senere i opgaven skal regne den konstante fart ud sætter du bare:
F(tyngdekraft)=F(luft)<=>m*g=(6,4*10^-6kg/m)v^2 , og isolerer v.
Mikael Thyge Madsen
Skriv et svar til: fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
