Matematik

Rettelse af lining :V

12. september 2007 af Rikkes (Slettet)
hej hej, jeg er ikke lige en haj til lininger.
jeg vil høre om der er nogle der vil rette mine udsagn (hvis altså de er forkerte)

2(x-1)+3(x-2) = 5-3(x+1)
Mit resultat : 11X = 10 ?? :V

4(4x+3)-6(x+3)=18-2x

mit resultat : X = 2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af mathon


2(x-1)+3(x-2) = 5-3(x+1)
Mit resultat : 11X = 10 : ER FORKERT


4(4x+3)-6(x+3)=18-2x

mit resultat : X = 2 : ER RIGTIG

Svar #2
12. september 2007 af Rikkes (Slettet)

.. okay, tak. kan du give mig et hint til hvordan jeg løser første lining?:O

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2007 af mathon


1) gang ind i parenteserne

2) hæv parenteserne

3) reducer på begge sider af lighedstegnet

4) isoler x'erne på den ene side af lighedstegnet

5) beregn værdien af 1x = x.....

Svar #4
12. september 2007 af Rikkes (Slettet)

.. okay, har prøvet igen. kan det passe at det gir : 4X = 1 ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2007 af mathon


nej

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2007 af mathon


2(x-1)+3(x-2) = 5-3(x+1)

1) (2x-2) + (3x-6) = 5 - (3x+3)

2) 2x-2 + 3x-6 = 5 - 3x - 3

3) 5x - 8 = 2 - 3x

4) 8x = 10

5) x = 10/8 = 5/4 = 1,25

Svar #7
12. september 2007 af Rikkes (Slettet)

tusind tak! det hjalp en del

Skriv et svar til: Rettelse af lining :V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.