Matematik

Skæring i rummet

13. september 2007 af Sofia_Madsen (Slettet)
Hej, Jeg har givet ligningen for en plan og ligningen for en kugle. Hvordan finder jeg centrum og radius i skæringscirklen mellem planen og kuglen?

Lad os sige at jeg har planen: 60y - 1160 + 80z = 0 og kuglens centrum er (6/30/2,5). Så er normalvektoren n = (0/60/80). Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af Riemann

Brug denne figur

http://www.fys.ku.dk/~sparre/cirkel.png

Svar #2
13. september 2007 af Sofia_Madsen (Slettet)

Mange tak, det var rtil stor hjælp. Hvad gør jeg når jeg har fundet vektor BC? Hvordan regner jeg længden ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2007 af Riemann

hvis du har en vektor (a1,a2,a3) så er længden af den givet

|a|=sqrt( a1^2+a2^2+a3^2)

Skriv et svar til: Skæring i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.