Matematik
omvendt proportionalitet
13. september 2007 af
jackson89 (Slettet)
Hej alle! :-)
jeg har følgende opgave:
f(x) = x^2
en funktion g er ovendt proportional med
f(x), og g(2) = 1
Hvordan finder jeg forskrift for g??
jeg ved at F(x) = g(x), men jeg kan ikke komme videre.
Håber at I kan hjælpe mig..
jeg har følgende opgave:
f(x) = x^2
en funktion g er ovendt proportional med
f(x), og g(2) = 1
Hvordan finder jeg forskrift for g??
jeg ved at F(x) = g(x), men jeg kan ikke komme videre.
Håber at I kan hjælpe mig..
Svar #1
13. september 2007 af mathon
g(x) omvendt proportional med f(x)
betyder
g(x)*f(x) = k(onstant),
hvoraf
g(x) = k/f(x) = k/x^2
g(2) = 1 = k/2^2, hvoraf
k/2^2 = 1
k = 4
konklusion:
g(x) = 4/x^2
Svar #2
13. september 2007 af jackson89 (Slettet)
Eller jeg mener, F(x) * G(x) = k **
og jeg mener, jeg skal bruge y = b * 1/x ..
men jeg kan ikke få det kædet sammen!
og jeg mener, jeg skal bruge y = b * 1/x ..
men jeg kan ikke få det kædet sammen!
Skriv et svar til: omvendt proportionalitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
