Kemi
Vedr. tråd "Fremstilling af CaCl2"
14. september 2007 af
kuerten15
Hej...
Jeg havde oprettet tråden "Fremstilling af CaCl2", hvor jeg havde et spørgsmål om, hvordan man kunne fremstille CaCl2 fra stoffet CaCl2*6H2O.
Men jeg glemte at skrive, at fremstillingen skulle være 500 mL 0,02 M CaCl2.
Hvordan fremstilles denne CaCl2 opløsning så?
Jeg havde oprettet tråden "Fremstilling af CaCl2", hvor jeg havde et spørgsmål om, hvordan man kunne fremstille CaCl2 fra stoffet CaCl2*6H2O.
Men jeg glemte at skrive, at fremstillingen skulle være 500 mL 0,02 M CaCl2.
Hvordan fremstilles denne CaCl2 opløsning så?
Svar #1
14. september 2007 af Avadur (Slettet)
Du vil have lavet CaCl2 ud fra CaCl2*6H20?
I så fald vil jeg foreslå at varme det op til vandet er forsvundet??
I så fald vil jeg foreslå at varme det op til vandet er forsvundet??
Svar #2
14. september 2007 af kuerten15
Ja, okay. Så varmer jeg stoffet op og får:
CaCl2*6H20 --> CaCl2 + 6 H2O
Og for at fremstille den ønskede opløsning gør jeg følgende:
n(CaCl2)=c*V=0,02 mol/L*(500*10^-3 L)=0,01 mol
m(CaCl2)=n(CaCl2)*M(CaCl2)=0,01 mol*110,98g/mol=2,19 g
Jeg skal altså afveje 2,19 g CaCl2 efter opvarmning. Også fylder jeg 500 mL vand i kolben.
Er det så rigtigt?
CaCl2*6H20 --> CaCl2 + 6 H2O
Og for at fremstille den ønskede opløsning gør jeg følgende:
n(CaCl2)=c*V=0,02 mol/L*(500*10^-3 L)=0,01 mol
m(CaCl2)=n(CaCl2)*M(CaCl2)=0,01 mol*110,98g/mol=2,19 g
Jeg skal altså afveje 2,19 g CaCl2 efter opvarmning. Også fylder jeg 500 mL vand i kolben.
Er det så rigtigt?
Skriv et svar til: Vedr. tråd "Fremstilling af CaCl2"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
