Matematik

Matematik geometri?

15. september 2007 af CobaN (Slettet)
111: Grundfladen i en pyramide er kvadratisk med en kantlængde 20 cm
Pyramidehøjdens måltal er 24 cm
A) Beregn måltallet for højden i en af pyramidens sidetrekanter

B) Beregn Pyramidens samlede overflade.

112: En pyramide med kvadratisk grundflade er 40 cm høj, Pyramidens samlede overflade (hele tal)
A) Beregn længdetallet for en af diagonalerne i grundfladen.

B) Beregn grundfladens kantlængde ( i cm med 1 dec.)

C) Beregn højden i en af sidetrekanterne ( i cm med 1 dec.)

D) Beregn pyramidens samlede overflade (helt tal)

116: I en 60 cm. Høj kegle er radius i grundfladen 11cm

A) Beregn sideliniens længde.

B) Beregn keglens krumme overflade (helt tal)

117: En kegles krumme overflade er 5576,64cm2. Sidelinien er 74 cm.
A) Beregn grundfladens radius
B) Beregn keglens højde.

118: En keglestub er 30 cm høj. Radierne i endefladerne er henholdsvis 20 cm og 36 cm

Beregn keglestubbens krumme flade (helt antal cm2)

Fatter det ikk? på foran tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2007 af mathon


h_side = ((24cm)^2 + ((1/2)*20cm)^2)^0,5 = ....

Ov_samlet = (20cm)^2 + 4((1/2*h_side*20cm)) = ....

Svar #2
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

Tak :)

Svar #3
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

Hvad betyder ^ ?

Svar #4
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

Hvor får du de formler henne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2007 af mathon


...
116: I en 60 cm. Høj kegle er radius i grundfladen 11cm

A) Beregn sideliniens længde.

B) Beregn keglens krumme overflade (helt tal)


A) s = (h^2 + r^2)^0,5 = ....

B) Ov_krum = s*pi*r = ....

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2007 af mathon


#4
tegn en skitse og brug Pythagoras...


#3
x i anden skrives: x^2

Svar #7
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

Tak :D

Er det nogle formler du har i hovedet eller får du dem et sted fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2007 af mathon


...tegn nu den skitse og oplev formlerne selv!!!...

Svar #9
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

De kan ikke være på et stykke A4 har prøvet?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2007 af mathon


...du skal bare bruge en SKITSE - ikke nødvendigvis de rigtige mål - for at kunne retlede dine tanker med hensyn til formler...

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2007 af mathon


..."112: En pyramide med kvadratisk grundflade er 40 cm høj" - mangler der ikke en taloplysning om siden i den kvadratiske grundflade???

Svar #12
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

Nej det skal man jo finde ud af i opgaven tror jeg ...

Der er ikke noget tal i bogen ihvertfald .

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2007 af mathon


"112: En pyramide med kvadratisk grundflade er 40 cm høj" - mangler der ikke en taloplysning om pyramidens samlede overflade???

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2007 af mathon


112: En pyramide med kvadratisk grundflade er 40 cm høj, Pyramidens samlede overflade (hele tal)
A) Beregn længdetallet for en af diagonalerne i grundfladen.


...det klares alligevel ved sammenligning med første opgave,
hvor

Ov_total_1 = 1440 cm^2 med en højde på 24 cm

det lineære forhold mellem ensliggende linje stykker
er

h_2/h_1 = 40/24 = 5/3

arealforholdet er således

Ov_total_2/Ov_total_1 = (5/3)^2 = 25/9

hvoraf


arealforholdet er således

Ov_total_2 = (25/9)*1440 cm^2 = 4000 cm^2






Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2007 af mathon


B)
ved sammenligning med første opgave,
hvor

S_1 = 20 cm

fås:


S_2/S_1 = 5/3
eller

S_2/20cm = 5/3, der giver

S_2 = (5/3)*20cm = (100/3) cm = ca. 33,3 cm




Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2007 af mathon


C)
ved sammenligning med første opgave,
hvor

h_side_1 = 26 cm

fås

h_side_2/h_side_1 = 5/3
hvoraf

h_side_2 = (5/3)*26cm = (130/3) cm = ca. 43,3 cm

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2007 af mathon


A)
ved sammenligning med første opgave,
hvor

grundfladens diagonal
er

d_1 = s_1*sqr(2) ses af (45 - 45 trekanten)
fås

d_2/d_1 = 5/3,
hvoraf

d_2 = (5/3)*s_1*sqr(2) = (5/3)*sqr(2)*20cm = 100sqr(2)/3 = ca. 47,14 cm^2



Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2007 af mathon


118: En keglestub er 30 cm høj. Radierne i endefladerne er henholdsvis 20 cm og 36 cm

Beregn keglestubbens krumme flade (helt antal cm2)

keglestubbens krumme flade Ov_krum = pi*s*(R+r) ......

Svar #19
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

Tak :D

Svar #20
15. september 2007 af CobaN (Slettet)

Tak :D

Skriv et svar til: Matematik geometri?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.