Kemi
Fremstilling af CaCl2 - hjælp
15. september 2007 af
kuerten15
Hej...
Jeg havde oprettet tråden "Fremstilling af CaCl2", hvor jeg havde et spørgsmål om, hvordan man kunne fremstille CaCl2 fra stoffet CaCl2*6H2O.
Men jeg glemte at skrive, at fremstillingen skulle være 500 mL 0,02 M CaCl2.
Hvordan fremstilles denne CaCl2 opløsning så?
Så er der blevet foreslået, at jeg kunne opvarme CaCl2*6H2O.
Så opvarmer jeg stoffet og får:
CaCl2*6H20 --> CaCl2 + 6 H2O
Og for at fremstille den ønskede opløsning gør jeg følgende:
n(CaCl2)=c*V=0,02 mol/L*(500*10^-3 L)=0,01 mol
m(CaCl2)=n(CaCl2)*M(CaCl2*6H2O)=0,01 mol*219,1 g/mol=2,19 g
Jeg skal altså afveje 2,19 g CaCl2 efter opvarmning. Også fylder jeg 500 mL vand i kolben.
Er det rigtigt?
Jeg havde oprettet tråden "Fremstilling af CaCl2", hvor jeg havde et spørgsmål om, hvordan man kunne fremstille CaCl2 fra stoffet CaCl2*6H2O.
Men jeg glemte at skrive, at fremstillingen skulle være 500 mL 0,02 M CaCl2.
Hvordan fremstilles denne CaCl2 opløsning så?
Så er der blevet foreslået, at jeg kunne opvarme CaCl2*6H2O.
Så opvarmer jeg stoffet og får:
CaCl2*6H20 --> CaCl2 + 6 H2O
Og for at fremstille den ønskede opløsning gør jeg følgende:
n(CaCl2)=c*V=0,02 mol/L*(500*10^-3 L)=0,01 mol
m(CaCl2)=n(CaCl2)*M(CaCl2*6H2O)=0,01 mol*219,1 g/mol=2,19 g
Jeg skal altså afveje 2,19 g CaCl2 efter opvarmning. Også fylder jeg 500 mL vand i kolben.
Er det rigtigt?
Skriv et svar til: Fremstilling af CaCl2 - hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
