Kemi
Mængdeberegning
15. september 2007 af
andersbm (Slettet)
Der fremstilles i en målekolbe 250 mL 0,200 M CuSO4 ved afvejning af CuSO4*5H2O:
BEregn massen af CuSO4*5H2O der skal afvejes?
Jeg har beregnet stofmængden af CuSO4 ved hjælp af:
n=c/V det giver 0,8 mol
Så har jeg beregnet massen ved at sige
n=M*n, hvor M er molarmassen af både vand CuSO4
Får 197g..
Er dette rigtig udregning eller må man ikke bruge stofmængden direkte af CuSO4
BEregn massen af CuSO4*5H2O der skal afvejes?
Jeg har beregnet stofmængden af CuSO4 ved hjælp af:
n=c/V det giver 0,8 mol
Så har jeg beregnet massen ved at sige
n=M*n, hvor M er molarmassen af både vand CuSO4
Får 197g..
Er dette rigtig udregning eller må man ikke bruge stofmængden direkte af CuSO4
Skriv et svar til: Mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
