Kemi
Titrering
15. september 2007 af
ullabulla8 (Slettet)
Hej med dig. jeg kan simpelthen ikke regne opg b i denne opgave. har rgne opg. a)
En elev får til opgave at bestemme kobberindholdet i mineralet malakit ved en spektrofotometrisk analyse. Først fremstilles i en målekolbe 250 mL 0,200 M ved afvejning af .
a)Beregn massen af , der skal afvejes.
m=11,235g
b)Ud fra den fremstillede opløsning fremstilles i målekolber 100 mL af hver af følgende opløsninger: 0,150M , 0,100M , 0,050M .
Der rådes over følgende pipettestørrelser: 50 mL og 25 mL
b) hvilke pipetter skal avendes ti fremstillingl af hver af de 3 fortyndiger?
En elev får til opgave at bestemme kobberindholdet i mineralet malakit ved en spektrofotometrisk analyse. Først fremstilles i en målekolbe 250 mL 0,200 M ved afvejning af .
a)Beregn massen af , der skal afvejes.
m=11,235g
b)Ud fra den fremstillede opløsning fremstilles i målekolber 100 mL af hver af følgende opløsninger: 0,150M , 0,100M , 0,050M .
Der rådes over følgende pipettestørrelser: 50 mL og 25 mL
b) hvilke pipetter skal avendes ti fremstillingl af hver af de 3 fortyndiger?
Svar #1
15. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du starter med en opløsning, der er 0,2M.
Når du skal fremstille en opløsning, der er 0,15 M, skal du blande x ml 0,2 M med 100-x ml vand (0 M). Koncentrationen beregnes herefter som:
0,2*X/100 = 0,15
løs de øvrige fortyndinger på tilsarende vis.
Når du skal fremstille en opløsning, der er 0,15 M, skal du blande x ml 0,2 M med 100-x ml vand (0 M). Koncentrationen beregnes herefter som:
0,2*X/100 = 0,15
løs de øvrige fortyndinger på tilsarende vis.
Svar #3
06. januar 2010 af conclave (Slettet)
hvad er det så for nogle, der skal anvendes.
for jeg volumenmængderne til at være højere end 50 ml ved samtlige opløsninger. så skal der jo kun bruges 50mL pipetter, og det er vel ikke meningen?
Skriv et svar til: Titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
