Matematik
Differentialregning
15. september 2007 af
Choko69 (Slettet)
Hey.
- Jeg står overfor en opgave som jeg ikke lige kan finde rundt i, så håber der er hjælp at hente herinde. Opgaven lyder således:
Den linje derstår vinkelret på tangenten i den røringspunkt med grafen, kaldes en normal til grafen i punktet.
Bestem en ligning for normalen til grafen for f i punktet (4,f(4)), når f(x) = 0.5x+2*(kvadratrod af) x
altså : f(x) = 0.5x+2*kvrod(x)
Håber som sagt at der er lidt hjælp at hente herinde.
- Jeg står overfor en opgave som jeg ikke lige kan finde rundt i, så håber der er hjælp at hente herinde. Opgaven lyder således:
Den linje derstår vinkelret på tangenten i den røringspunkt med grafen, kaldes en normal til grafen i punktet.
Bestem en ligning for normalen til grafen for f i punktet (4,f(4)), når f(x) = 0.5x+2*(kvadratrod af) x
altså : f(x) = 0.5x+2*kvrod(x)
Håber som sagt at der er lidt hjælp at hente herinde.
Svar #1
15. september 2007 af ibibib (Slettet)
Bestem først tangentens hældning f '(4).
Bestem derefter normalens hældning og til sidst en ligning for normalen.
Bestem derefter normalens hældning og til sidst en ligning for normalen.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
