Fysik

konstant fart

16. september 2007 af Liiinee (Slettet)
Størrelsen af luftmodstanden kan beregnes ved F = k*v^2, hvor k er en konstant, og v er faldskærmsudspringerens fart.

d) Bestem en værdi for den konstante fart en faldskærmsudspringer med masse 120 kg opnår, efter at faldskærmen er foldet ud.

Jeg er nået få langt, at
f.res = 0
F.t = F.luft

i den forgående opgave fandt jeg F.t til at være 765,5 N, da F.t = m *g

Hvordan kommer jeg videre

Line

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af Lurch (Slettet)

Det er helt rigtigt hva du skriver, så er det sådanset bare at sætte ind i formlen
F.t = F.luft
m*g = k*v^2

Her skal du isolere v. Så må du sætte tal ind for m,g og k (hvis du kender k)


Svar #2
16. september 2007 af Liiinee (Slettet)

det er netop problemet, at jeg ikke kender k,,,

m * g i dette tilfælde må være:
120 kg * 9,82m/s^2 = 1080 N

dvs.
1080 N = k*v^2

Hvis jeg kendte k, var det jo ikke noget problem...

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af Lurch (Slettet)

Hvis du ikke kender k, og ikke har beregnet den i en tidligere opgave, så kommer dit svar ikke nærmere end
v = (m*g/k)^1/2


Svar #4
16. september 2007 af Liiinee (Slettet)

hov..

det er
1178 N = k *v^2

Svar #5
16. september 2007 af Liiinee (Slettet)

jamen hvilken enhed har k ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2007 af Lurch (Slettet)

enhederne på k kan du selv finde. Du ved at k*v^2 skal give en kraft, dvs enheden skal være N = kg*m/s^2. Du ved også at v har enheden m/s

Svar #7
16. september 2007 af Liiinee (Slettet)

jeg, at k ikke har enhederne:
m/s^2, kg, m, s^2 eller m/s
Hvad i alverden er den så?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2007 af Lurch (Slettet)

Hvis m^2/s^2*[k] skal give newton, dvs kg*m/s^2, må k have enhederne
[k] = kg/m

Svar #9
16. september 2007 af Liiinee (Slettet)

jeg skla jo gerne nå frem til en hastighed og det kan jeg jo ikke ...

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2007 af Lurch (Slettet)

Nu har jeg ikke set din opgave, men medmindre du kan slå k op, den er givet i opgaven eller den er beregnet i spm a til c, så kan du ikke beregne en værdi for v. k er en eksperimentelt bestemt størrelse som afhænger af luftens sammensætning og faldskærmens udstrækning

Svar #11
16. september 2007 af Liiinee (Slettet)

tak for hjælpen,,, jeg ser hvad jeg kan gøre

Skriv et svar til: konstant fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.