Matematik

En ligning???

16. september 2007 af gizmoman (Slettet)
Hej jeg har brug for noget hjælp til den her ligning. Kan i ikke prøve at gennemgå den fra start til facit? Jeg har nemlig flere og hvis jeg ser gennemgangen er det nemmere med de andre tror jeg. 4x+1=10x-8

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af :D (Slettet)

Here you go:

4x + 1 = 10x - 8

1 + 8 = 10x - 4x

9 = 6x

9/6 = x

3/2 = x



:D

Svar #2
16. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Tak. Jeg fattede ikke hvordan du gjorde det, men er svaret 9/6 eller 3/2 eller er det det samme? det er det vel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

4x+1=10x-8

4x+1-1=10x-8-1 (minus med en på begge sider, så fås:)

4x=10x-9

4x-10x=10x-9-10x (minus med 10x på begge sider, så fås:)

-6x=-9

x=(-9)/(-6)= 1,5

Svar #4
16. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Okay tusind tak.:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2007 af :D (Slettet)

#2) HEHE... Du kan en anden gang taste brøkerne ind på lommeregneren og se om det giver det samme :P

:D

Svar #6
16. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Den sidste del. x=(-9)/(-6)=1,5 Det forstår jeg altså ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

hvad forstår du ikke

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

-6x=-9 er det samme som 6x=9

altså må x = -9/-6 være det samme som x = 9/6

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

og videre er 9/6 det samme som 3/2 som er det samme som 1,5

Svar #10
16. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Aah. doh. Tak skal du have:)

Skriv et svar til: En ligning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.