Matematik

Ligning med parantes

16. september 2007 af gizmoman (Slettet)
3(x-2)=-(5x+2)???

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af Esbenps

3(x-2) = -(5x+2) <=>

3x+3*(-2) = -5x-2

Fortsæt selv...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2007 af Molle (Slettet)

Gang ind i parenteserne. Når der står minus foran parentesen skal du gange igennem med -1. Reelt skifter leddende i parentesen bare fortegn.
3(x-2) = -(5x+2)
3*x - 2*3 = -5x-2
Så er den til at løse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af mathon


...har du ikke lært at gange ind i parentes og at hæve parentes?????

a(b+c) = a*b+a*c
"en flerleddet størrelse ganges med et tal ved at gange tallet med alle leddene (her begge leddene)

en minus-parentes hæves ved, at alle regne- og fortegn inde i parentesen skifter fra minus til plus og omvendt

Svar #4
16. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Skal jeg så skrive -6x+5=-5x+5x-2 eller sådan noget? aner det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2007 af :D (Slettet)

#3) Har du mulighed for lige at hjælpe mig med mit indlæg: "monotoniforhold for f".


:D

Svar #6
16. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Nej det tror jeg ikke lige haha:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Nej, det er ikke helt rigtigt.

3*x - 2*3 = -5*x - 2

Du ganger 2 og 3 sammen og får:

3*x - 6 = -5*x - 2

Så flytter du alle x'erne over på samme side. For at 'fjerne' -5x fra højre side ligger du 5x på til begge sider. Og for at fjerne -6 fra venstre side ligger du 6 til på begge sider:

3*x - 6 + 6 + 5x = -5*x + 5*x - 2 + 6

Som du forkorter til:

3*x + 5*x = -2 + 6

Prøv selv herfra. Hint: Plus x'erne og tallene sammen hver for sig. Divider herefter begge sider med antallet af x'er du har.

Skriv et svar til: Ligning med parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.