Matematik

ligning :OO?

18. september 2007 af the-tharchan (Slettet)
en linie m har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).

Bestem en ligning for linien m.

-please hjælp mig ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af kazyka (Slettet)

du skal lave et y,x, skema eller x,y, skema det er det samme og så skal du 3 til højre og o op. derefter skal du 1 til højre og 2 ned så vedt jeg husker det med hældningskoefficienten og koordinatsystemet, men ellers burde det være det

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2007 af kleif

P(x,y)(3,0)

Ligningen for en ret linie:
y=ax+b

Vi kender:
a = -2
x = 3
y = 0

Sætter det ind i ligningen:
0=-2*3+b

Isoler b:

b=2*3=6

Ligningen m:
y=-2x+6



Svar #3
18. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

det forstår jeg ikke lige :O

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2007 af kleif

Hvad er det du ikke forstår?

Svar #5
18. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

nej undskyld, har fkatisk forstået det nu heh, sorry.

Skriv et svar til: ligning :OO?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.